Півтора місяці тому, вперше в історії, гастро-гід Michelin присудив нагороду точці з вуличною їжею в Сингапурі.

Hong Kong soya sauce chicken rice and noodle – така повна назва закладу, власник якої, Чан Хон Менг, займається своєю справою вже більше 20 років.

Він відкривається щодня о десятій, але на наступний день після оголошення перемоги, відкрив заклад на годину раніше, щоб прийняти всіх бажаючих. Раніше треба було стояти в черзі 20-30 хвилин, а тепер годину-півтора.

Основні страви – рис або лапша з куркою в соєвому соусі, по дуже прийнятній для Сингапуру ціні – від 1,5 доллара. Ціна цілої курки – 14 долларів. Це найдешевший Michelin у світі.

singap2

Після отримання нагороди, в житті Чан Хон Менга змінилося не багато – зросла черга і він збільшив виробництво з 150 курок на добу до 180.

Чан Хон Менг працює сам з двома помічниками та не збирається розширюватись або підвищувати ціну, щоб не втратити смак їжі та клієнтів.

singap3

Як сказали представники Michelin : “Ми оцінюємо їжу, а не ремонт в ресторані”.