Барбекю – це національний спорт в США. Є багато варіацій, як готувати м”ясо барбекю. Вони різняться від штату до штату, кожний американець має свій найкращий-найсмачніший рецепт.

Одним з типових продуктів для барбекю є ребра, для яких і навожу один з простих і дуже смачних варіантів, який я користую. Хоча і не часто, тому що часу треба 5-6 годин.

  1. Почистити, промити м”ясо.
  2. Натріть м”ясо наступною сумішю (3 ст.л. солі, 3 ст.л. цукру, 3 ст. л. солодкої папріки, 2 ст.л. чорного перцю, 1 ст.л. сухого часнику, 1 ст.л. сухої цибулі, пів ч.л. гострого перцю) та дайте постояти годинку. bbq
  3. Готувати будемо непрямим методом, тому розпаліть вугілля, встановіть над жаром посуд з водою для випаровування та помістіть посуд під майбутніми ребрами, щоб у неї капав жир. bbq2
  4. Розмістіть ребра та випікайте непрямим методом при температурі 105-110 градусів С протягом 45-60 хв.
  5. Почніть кожні 15-20 хв. змащувати м”ясо яблучним соком. Випікайте таким чином протягом 1,5-2 години при тій же температурі, поки не отримаєте гарний колір м”яса.bbq3
  6. Помажте м”ясо медом та присипте трохи коричневим цукром. Заверніть в фольгу та випікайте ще 1 годину.
  7. Розверніть фольгу, змастіть м”ясо соусом для барбекю або кетчупом, який Вам подобається та випікайте ще 30 хв.

bbq4

Готово.

bbq6

п.с. Не забувайте підкидувати вологі щепки або гілочки з фруктових дерев для аромату.

п.п.с. соус, рекомендую, користувати гострий, щоб смак був гостро-солодкий – не пошкодуєте.