Щоб ні в кого не виникало образи на слово жид, маю зразу пояснити, що в наших краях євреїв завжди називали жидами. Це звичайна трансформація угорського zsido та німецького jude, а образливим це слово стало тільки, коли нас окупували москалі, тому сприймайте його правильно.

Готуючись до поїздки в Тель-Авів, я передивився путівники і туристичні передачі, в яких нахвалювали місцеву страву Шакшука. Це страва з яєць, які смажаться в соусі з тушених томатів, часнику та перцю. Ну чим не лечо з яйцями. Сама страва походить нібито з Йемену, але в Ізраілі її взяли на озброєння і готують в дуже багатьох варіація.

shakshuka2

Я люблю і яйця і лечо, тому вибрав найавтентичніший ресторан, де готують цю страву. Називався він Доктор Шакшука. Ресторанчик ще тот, з купою порошаного посуду підвішеного до стелі, фото бойових літаків та газетними вирізками на стінах. Ольга Фреймут змогла б застосувати свої таланти по повній.

Шакшука була файна, але що може бути нефайне у лечо з яйцями.
Є тільки один секрет – рівень лечо в гонцьові має бути достатнім, щоб яйця погрузилися в нього 🙂
І не перемішуйте їх.