Так само як діти в школу, так і ми на навчання.
На днях порозважались-повчились на bbq&grill-семінарі від ведучого угорського шеф-повара Serényi Zsolt в Briquette.

briq2

briq3

Готували більше десятка страв, але не буду звертати увагу на них чи на рецепти, їх завжди можна прочитати в книгах і т.п.

briq3

Поділюся, що цікавого відмітив-побачив-пригадав:
– Якщо є добре м”ясо і добрий жар, то досить важко їх зіпсувати.
– Добавляйте спеції на смак та на око, щоб навчитись відчувати процес і очікуваний результат.
– Не треба намагатися зробити абсолютно однакову страву по однаковому рецепту, умови і смак завжди змінюються.
– Кожний гриль і кожна страва веде себе інакше. Тому не варто орієнтуватися на математичний час, а краще на ознаки готовності і температуру всередині страви.
– Круте-дороге обладнання це добре, але добру їжу можна приготувати і на самому простому.
– Головне в барбекю – контроль температури.
– Американське BBQ – це багато спецій, навіть дуже багато, як на мене.

briq4

Дивіться невеликий фотозвіт.

briq5

briq6

briq8

briq9

briq10

briq11

briq12briq13

briq14

п.с. ще одне – всі люди діляться на дві групи – ті хто знімає плівку з ребер і ті хто не знімає 🙂

briq7