Недавно писав замітку про халасле, яку я зазвичай готую. Це був рецепт, який називають сегедським чи тисянським, оскільки він розповсюджений в долині Тиси та особливо місті Сегед. Я рахував цю варіацію самою смачною і простою у приготуванні, але все змінилося.

Недавно був проїздом на півдні Угорщини, в місті Бойо, що в 100 км від Сегеда. Спілкуючись з знайомим, розговорились про уху і він розповів, що Бойо рахується головним містом халасле і дивиться на всіх інших уховарів зверху-вниз. Вони рахують свою уху єдино правильною і смачною.

halaszle2

Вона символічно відрізняється в процесі, але має одну велику відмінність у компонентах – в неї добавляють тісто! Це уха з довгими галушками.

І вони дійсно придають цікавий смак страві.

В місті щоліта проводять фестиваль ухи, на якому варять стільки казанків, який рік зараз наступив. У цьому році варили 2016.

SHARE
Previous articleСіль Землі
Next articleБілий варош