Вулична їжа Бельгії має декілька типових страв, які треба спробувати кожному – картопля фріт, мідії і вафлі. Причому вулична їжа не поступається ресторанній. Спробуйте і переконайтесь.

Мені найбільше подобається комбінація мідій і картоплі фріт, але вибираючи щось одне, я обираю картоплю.

Бельгійці, французи і американці сперечаються, кому належить авторство цієї страви.

Згідно туристичної легенди, в 16 столітті, група бельгійських рибалок, відправилась на зимову риболовлю. Було так холодно, що вони не змогли прорубати лед і повернулися з порожніми руками. Щоб їх втішити, жінки спекли їм картоплю в формі риби (краще б налили для зігріву) 🙂.
Після цього картопля “фрітті” розійшлася по Бельгії.

В часи Першої Світової війни, американські солдати, полюбили цю картоплю, але оскільки половина Бельгії розмовляє на французькій, то назвали її “французька смажена картопля”. Піди тепер розберись, хто був перший.

Бельгійці, навіть, відкрили музей картоплі в місті Брюгге.

Слід сказати, що у цієї картоплі є секрет. Її обсмажують два рази, спочатку, щоб пропекти всередині, а потім, щоб засмажити скоринку.
Дуже смачно! Тому беріть квиток в Брюссель, купуйте пакетик гарячої картоплі і йдіть позирати на Пішаючого дітвака.

п.с. а Ви знаєте, який сорт картоплі їсте?
Тому що справжній бельгійсько-французький бульбаш, ніколи не зварить п”юре з картоплі для смаження та не засмажить її, якщо вона розрахована на чіпси.