Рулька – проста і ситна справа ,яку ми ототожнюємо з німецькою та чеською кухнями. Я про бував приготувати рульку, як в Gaffel am Dom в Кельні. Виходило непогано, але не те, навіть згідно німецьких рецептів.

Зате знайшов свій улюблений рецепт – рулька по-чеськи або печене вепрове коліно в темному пиві.

Свинна рулька повністю заливається темним пивом та ставимо її на сильний вогонь.
Поки пиво закипає, чистимо та нарізаємо овочі – одна морква, корінь селери, часник, середня головка цибулі (нерозрізана).
Знімаємо піну, робимо вогонь слабше, добавляємо овочі та спеції – лавровий лист, трохи гвоздики, душистого перцю, кмин.
Не бійтеся робити “на око”, ви не схибите.
Варимо 2 години.

Виймаємо рульку, даємо їй охолонути та обсохнути.
На гарнір традиційно роблять тушену квасну капусту – піджарьте цибулю, добавте квасну капусту, трохи обжарьте, добавте пивний бульон, кмин, коріандр і тушіть 30 хв.

Обмазуємо рульку соусом, що робиться з ложки гірчиці, ложки меду, та двох ложок пивного бульону.
Помістіть в тепшу рульку, а навколо неї капусту та запікайте в духовці 30 хвилин при 160°. Постійно поливайте пивним бульоном.
Якщо на капусту не сезон, робіть варену картоплю або овочі гриль.

Все просто.
Смачних вихідних.

Читайте і плануйте відпочинок в Хайдусобосло та Дебрецені.