Я пробував приготувати вдома рульку як в Gaffel am Dom в Кельні (див. попередній пост). Виходило непогано, але не те, навіть по німецьким рецептам.

Зате вибрав свій улюблений домашній рецепт рульки – печене вепрове коліно в пиві по-чеськи.

Свинну рульку повністю заливаємо темним пивом та ставимо на сильний вогонь.
Поки пиво закипає, чистимо та нарізаємо овочі – одна морква, корінь селери, часник, середня головка цибулі (нерозрізана).
Знімаємо піну, робимо вогонь слабше, добавляємо овочі та спеції – лавровий лист, трохи гвоздики, душистого перцю, кмин.
Не бійтеся робити “на око”, ви не схибите.
Варимо 2 години.

Виймаємо рульку, даємо їй охолонути та обсохнути.
На гарнір традиційно роблять тушену квасну капусту – піджарьте цибулю, добавте квасну капусту, трохи обжарьте, добавте пивний бульон, кмин, коріандр і тушіть 30 хв.

Обмазуємо рульку соусом, що робиться з ложки гірчиці, ложки меду, та двох ложок пивного бульону.
Помістіть в тепшу рульку, а навколо неї капусту та запікайте в духовці 30 хвилин при 160°. Постійно поливайте пивним бульоном.
Якщо на капусту не сезон, робіть варену картоплю або овочі гриль.

Все просто.
Смачних вихідних.

SHARE
Next articleМідії по-хорватськи