Земплінська Ширава – найбільше техногенне озеро в Словаччині, навколо якого створені ідеальні умови для оздоровлення та занять водними видами спорту, риболовлі та походів.

Сім курортних зон, навколо озера Земплінська Ширава, включають в себе безліч готелів, магазинів, ресторанів, кемпінгів, пансіонів та котеджів, що забезпечує гарний рівень проживання. Тут можна взяти круїз навколо озера, який триває 45 хвилин. Якщо вам пощастило зловити рибу, ви можете з’їсти її в найближчому ресторані чи в спеціально відведених під кемпінг місцях.

Центри відпочинку на озері Земплінська Ширава

Біла Гора 

Перший курорт Земплінської Ширави, що знаходиться на заході біля міста Міхаловце. Центр відпочинку в мисливському стилі із великою кількістю приватних котеджів біля озера та лісопарку пропонує водні види спорту – водні мотоцикли, пляжний волейбол, міні-футбол, міні-гольф, пішохідні та велосипедні прогулянки. Ви також можете відпочити у відмінному ресторані Old Carp.
Адреса: 072 31 Vinné Словаччина

Горка

Розташований на південь від села Вінне. Курорт є одним з найважливіших центрів Земпліна, його площа – 15 га. Він пропонує найкрасивіші піщані пляжі, велику кількість різноманітних послуг та розваг, культурні заходи та спортивні об’єкти, серед яких 4 тенісні корти.

У Hipocentrum пропонуються заняття верховою їздою, катання на конях і кінні прогулянки. Тут є чудовий Яхт-клуб, де можна орендувати яхту чи взяти круїз озером. Загалом це центр розваг та нічних клубів з різноманітними дискотеками та фестивалями.
Адреса: Penzión Slnečný Lúč, Zemplínska Šírava – Hôrka, 072 31 Vinné, Словаччина

Ведмежа Гора

Курорт Ведмежа гора розташований біля підніжжя височини мису – півострів вулканічного походження. Центр Ness ділить його на східну та західну частини. У західній частині, на площі в 3 га упорядкований гальковий пляж, кемпінг та яхт-клуб. У східній частині розташовані готельні комплекси. На півночі курорту розміщені 200 приватних котеджів з проживанням в тихому лісі з чудовими відкритими терасами.
Адреса: Kaluža 4 , 072 36 Kaluža, 072 36 Kaluža, Словаччина

відпочинок земплінська ширава

Калужа 

Курорт Калужа розміщений за 10 км від Михаловця та тісно пов’язаний з курортом Кам’янець. Ось чому їх важко відрізнити. Інфраструктура курорту особливо підходить для автокемпінгу, адже має місткість в 150 місць. На курорті є спортивні майданчики, ігрові майданчики та величезний басейн. Є багато ресторанів і готелів поруч.
Адреса: Kaluža, 072 36 Словаччина

Кам’янець

Курорт Кам’янець з гравійним пляжем підходить для всіх видів водного спорту. У мальовничій затоці є гірка. Поруч доступні визначні пам’ятки та різноманітні кафе. Також відведене місце під автокемпінг, місткістю 50 палаток. Тут є готелі, пансіони, оздоровчі комплекси, ряд приватних котеджів та апартаментів. Також є один з кращих розважальних центрів Motel Kamenec, де на кожних вихідних проводяться різноманітні заходи.
Адреса: stredisko Kamenec, 072 36 Kaluža, Словаччина

Клокочів

Розташований за 12 км від Міхаловців. Там знаходиться кемпінг з місткістю в 200 палаток. Центр – село Клокочев, яке називають паломницьким. У Церкві Пресвятої Богородиці є картина Діви Марії, на якій в 1670 році помітили сльози.
Курорт має новозбудований басейн і комфортний готель «Energetik», а також дитячий табір.
Адреса: Klokočov, 072 36 Словаччина

Пальков

Останній центр відпочинку на озері Земплінська Ширава – це курорт Пальков. Площа центру дозволяє вмістити до 1200 наметів. Курорт ідеально підходить для сімейного відпочинку, пов’язаного з катанням на човнах й риболовлею. Розміщення пропонує гігантську рекреаційну установку з відкритим плавальним басейном.
Адреса: Paľkov, 072 36 Kaluža, Словаччина

Розваги на озері Земплінська Ширава

Усі ці курорти пропонують відмінний відпочинок на термалах у Словаччині. Тут ви знайдете термальні басейни з лікувальною водою, розслабляючі басейни, сауни, СПА, масажі та багато інших процедур. Варіантів житла дуже багато й на будь-який смак.
Термальний парк Ширава – єдине туристичне місце в районі Земпліна, яке може похвалитися використанням геотермальної води, яку використовували наші предки для курортів ще в 18 столітті. Її використовують  в основному для лікування шкірних і ревматичних захворювань.

розваги в земплінська ширава

Готелі на озері Земплінська Ширава – дивіться тут.

Басейни: Калужа (Sirava Termal Park – ціни від 4 до 19 євро), Клокочев (ціни від 1,4 до 2,7 євро), Пальков (готель Slnava – ціни від 1 до 2,5 євро)

Екскурсійний човен: корабель Земплін на 60 місць, відправляється з порту Лоденица в зоні відпочинку Горка, щодня о 10:00, 12:00, 14:00 та 16:00 і повертається назад через 45 хвилин. Вартість дорослого квитка – 5 євро.

Кінні прогулянки: Hipocentrum в селі Вінне. Він пропонує верхову їзду як для початківців, так і професіоналів. Вартість біля 10-15 євро за годину їзди, залежно від замовленої програми.

==зверніть увагу на найбільший гірськолижний курорт Словаччини – Ясна==

Що подивитись поблизу озера Земплінська Ширава?

Замок Вінне – це руїни середньовічного замку початку 13 століття. Він розташований недалеко від селища Вінне в районі Михаловце.

Замок був побудований на вулканічній плиті на південних відрогах гірського хребта Віхорлацькі врчі на висоті 325,3 м. В 1963 році він був визнаний пам’ятником культури.
Замок та його відреставровані частини, а також ряд важливих відкриттів, зроблених археологами за останні роки, приваблюють туристів, особливо під час літніх канікул. Від вищеназваних курортів до замку ведуть пішохідні стежки.

Михаловце – місто, в якому регулярно проходять культурні та соціальні заходи. Карнавальні свята, Земплінський фестиваль пісень і танців, марафони, міська щорічна премія у стрибках, а також різноманітні масштабні події протягом року підтверджують, що місто пульсує.

Як бачите, відпочинок у Словаччині – не лише приносить естетичне задоволення, а ще й дарує здоров’я. Подорожуй!

Зареєструйтесь на airbnb та отримайте знижку 40$ на перше бронювання апартаментів.