Однією з найбільших витрат під час подорожі є саме проживання. І чим довше знаходишся в іншій країні, тим відчутніше зростає сума за житло. Проте, як на дорозі можна зекономити завдяки лоукостам і ранньому бронюванню, так з житлом є свої хитрощі, що допомагають заощадити кошти. Про те, як зняти апартаменти в Хорватії та відпочити дешево і з комфортом — читайте далі.

Житло у Хорватії для мандрівників

В цілому, знайти житло для відпочинку в цій країні надзвичайно просто — це можна зробити завчасно онлайн, прямо перед відпусткою чи навіть вже на місці. Як і в Україні біля морських курортів — тут місцеві самі влаштовують собі рекламу. Стоять з табличками на автовокзалах, роблять вивіски на власних будинках. Табличка Sobe – тобто кімната, зустрічається в курортних містах регулярно. Але ж жити у кімнаті в чужому будинку — не найкомфортніший варіант житла у відпустці. Тож варто переглядати варіанти номерів в готелях, а ще краще — окремих апартаментів.

апартаменти в хорватії де знайти

Це можуть бути апартаменти від мережі, які є з 3, 4 та 5 зірками. Або ж квартири, які знову ж таки здають місцеві. Там ви не побачите зайвих речей чи інших людей — окремі апартаменти з власним душем та кухнею будуть лише у вашому розпорядженні.

==Читайте також: Хорватія: 12 фактів про країну==

Головний плюс апартаментів не лише у приватності, але й, наприклад, у можливості готувати їжу самостійно. Поснідати, не поспішаючи на пошуки закладу, це не лише значно приємніше, а й значно дешевше, адже заощадить вам кошти на харчуванні. А якщо знайдете апартаменти з терасою, то можна влаштувати круте барбекю зі свіжими морепродуктами.

апартаменти в хорватії де шукати

Де простіше винайняти житло?

Як і у більшості європейських країн — чим ближче до великих міст, тим простіше винайняти житло. У Загребі, Спліті, Дубровнику, Пулі, Задарі — ви знайдете безліч варіантів житла на потрібний бюджет. Це й окремі шикарні будинки чи номери в люкс готелях, і дешеві хостели чи кімнати від місцевих жителів у віддалених районах. Все залежить лише від ваших потреб та суми, яку плануєте витратити на проживання.

В маленьких містечках і селах забронювати щось заздалегідь буває важче. Іноді здається, що вибору немає взагалі, а варіанти надто дорогі. Проте, якщо запитати на місці — можна легко знайти кімнату, квартиру чи будинок у місцевих.

апартаменти в Хорватії де жити

Де забронювати апартаменти в Хорватії

Щоб вибрати квартиру напряму від місцевих — користуйтесь сайтом Airbnb. Можна підібрати варіанти за ціновою категорією, кількістю мандрівників. Подивитись точне місце знаходження квартири, почитати відгуки від тих, хто вже зупинявся у цих господарів. Одразу ж запитати у них про наявність всіх потрібних вам речей: стоянки для авто, пральної машини тощо.

Апартаменти у Хорватії також можна бронювати на Booking – безліч варіантів та детальна інформація. Можна підібрати за ціною, рейтингом, який будується на відгуках і дізнатись про віддаленість від центру. Також замовити трансфер з аеропорту чи вокзалу прямо до вашого майбутнього помешкання.

На Airbnb ви одразу розраховуєтесь за житло карткою, а на Booking є можливість сплатити оренду при бронюванні чи вже на місці при заселенні.

Приклади цін на апартаменти в Хорватії

Щоб дати орієнтовне розуміння цін на апартаменти — додам кілька прикладів комфортного житла у різних популярних містах. Всі ціни актуальні у літній період та вказані за одну ніч для двох осіб. Також обирав лише серед варіантів з відмінними відгуками:

Спліт

Studio apartment Leona за адресою Vrh Visoke 67. Вміщують до 3 осіб та мають одні із найкращих відгуків. За 56 євро ви отримаєте окрему світлу квартиру з місцем для автомобіля, кондиціонером, інтернетом. Також тут можна зупинитись з тваринами.

Дубровник

Apartment Stella Polaris за адресою Josipa Kosora 18. Приємний інтер’єр, апартаменти з трьома зірками неподалік від центру. За 83 євро ви отримаєте квартиру з безкоштовною стоянкою, інтернетом, кондиціонером та усіма іншими можливими зручностями.

апартаменти в хорватії дубровник

Задар

Apartments Nina за адресою Vlatka Mačeka 3. Апартаменти з трьома зірками, мають ідеальне розташування між пляжем та центром. Всього за 50 євро ви отримаєте чудове окреме житло з відмінними відгуками, безкоштовну стоянку та усі потрібні зручності в помешканні.

Брач, Сумартін

А може ви хочете поселитись на одному з найкращих островів Хорватії? В такому випадку, при ранньому бронюванні, можна знайти досить вигідні варіанти. Наприклад, на острові Брач, в одному з маленьких містечок — Сумартін.

Studio Apartment Riva за адресою Kopita 10. Красиве житло з трьома зірками всього за 40 євро. Тут вам і вигляд на море, і всі потрібні зручності, і одні з найкращих відгуків.

апартаменти в хорватії сумартін

В загальному, за 20-25 євро з людини за ніч, можна винайняти не просто номер у готелі чи хостел, а комфортні апартаменти неподалік від центру. Це досить низька ціна, враховуючи кількість переваг окремого житла.

Детальніше про острови Хорватії читайте окремо на сайті.

= Рекомендую прочитати: Чому варто самостійно подорожувати в Хорватію?=