На Закарпатті на будь-якому овочевому ринку можна знайти в продажу кабачки. З цього звичного для нас овочу ми робимо багато страв – жаримо, підбиваємо, консервуємо.

І залишаємо повністю без уваги його великі, жовті і смачні квіти.
Для нас це незвично, їсти квіти, але у Франції та Італії ця страва давно зайняла своє місце в літньому меню. А до них вона прийшла з Південної Америки, де ацтеки готували її протягом століть.

=== Читайте про термальні купальні Хайдусобосло та Дебрецену ===

zucca1

Вперше я побачив їх на ринку в Італії, де їх продавали букетиками по 10 шт та коштували вони 4 євро 🙂. Здивувався що це, спитав, та здивувався ще більше, коли дізнався що їх їдять сирими або смаженими. А у нас це багатство висихає без діла.

Жовті квіти відносяться до чоловічої статі квітки, тому після запилення, їх відсутність не впливає на врожай. Можете спокійно збирати та готувати.

zucca2

Готується згідно Вашої фантазії, без рецепту:
1. Зробіть будь-який кляр з яєць – просто яйця, чи з вином, чи з вершками, чи як Ви любите.
2. Можете нафарширувати сиром, хоча це не обов’язково.
3. Смажте квіти 2 хвилини в цьому клярі до золотистого кольору.

zucca3

Страва дуже ніжна, повітряна.
Вам сподобається.