Є багато варіацій халасле.
Наведена нижче є дуже простою і смачною.
Вона схожа на уху по сегедськи, з незначними відхиленнями в часі та компонентах.

Візьміть 3-4 риби середнього розміру, почистіть і розділіть окремо голови-хвости-плавники, окремо філе.
Філе наріжте на стейки.

Порада: Читайте про термальні купальні Хайдусобосло та Дебрецену.

В кастрюлю чи казанок добавте 4 нарізані цибулини, 1 нарізаний солодкий перець, 1-2 нарізаних томата, хвости-голови.

uha3
Приправте 3 ч.л солі, 1 ч.л. молотого чорного перцю та 2-3 чайними ложками гострої паприки і залийте літром води. (Паприку добавляйте під свій смак).
Я добавляю ще трохи томатної пасти для кольору
Варіть 1 годину.

uha4

Коли все розварилося, передавіть суміш через сито, щоб максимально відділити сок та залишки м’яса від костей.

uha5

В отриманий бульйон добавте 500 гр. води та філе, посоліть по смаку.
Варіть 10 хв.

Халасле готове.

Смачного!