Мідії по-хорватськи або як відчути Адріатику в Закарпатті. Придбати свіжі морепродукти на Закарпатті було завжди складно. Охолоджену рибу ще можна знайти, а устриці-мідії-ракоподібні завжди були тільки морожені. Приємно, що хлопці з Українська риба вирішили це змінити.

Придбав чорноморські мідії та пропоную найпростіше приготування, типове для Хорватії.

midii

Кожну мідію очистіть від водорості, наліплених маленьких ракушок та помийте.
В кастрюлі нагрійте олію, обжарьте 2-3 зубчика нарізаного часнику та добавте подрібнене листя петрушки.

midii2
Засипайте все та готуйте 10 хвилин, поки всі ракушки не відкриються.
Все.

midii3

Солити або добавляти воду не треба.
Розраховуйте 1 кг мідій на 1 особу.
Ціна мідій 60 грн за кг.
Якщо потрібен гарнір, то приготуйте спагетті, рис або жарену картоплю.
І не забудьте охолоджене біле сухе вино.

Смачних вихідних.

Читайте про термальні купальні Хайдусобосло та Дебрецену.