Мідії по-хорватськи або як відчути Адріатику в Закарпатті. Придбати свіжі морепродукти на Закарпатті було завжди складно. Охолоджену рибу ще можна знайти, а устриці-мідії-ракоподібні завжди були тільки морожені. Приємно, що хлопці з Українська риба вирішили це змінити.
Придбав чорноморські мідії та пропоную найпростіше приготування, типове для Хорватії.
Кожну мідію очистіть від водорості, наліплених маленьких ракушок та помийте.
В кастрюлі нагрійте олію, обжарьте 2-3 зубчика нарізаного часнику та добавте подрібнене листя петрушки.
==Читайте про термальні купальні Хайдусобосло та Дебрецену.==
Засипайте все та готуйте 10 хвилин, поки всі ракушки не відкриються.
Все.
Солити або добавляти воду не треба.
Розраховуйте 1 кг мідій на 1 особу.
Ціна мідій 60 грн за кг.
Якщо потрібен гарнір, то приготуйте спагетті, рис або жарену картоплю.
І не забудьте охолоджене біле сухе вино.
Смачних вихідних.
Зареєструйтесь на airbnb та отримайте знижку 40$ на перше бронювання апартаментів;
Замовте житло по лінку і booking.com поверне 10% на вашу платіжну карту;