Американці є найбільшими фанатами барбекю в світі.
Більше 70% американських сімей мають вдома гриль. Протягом сезону (травень-вересень), середня сім’я грилює більше 20 разів. Більше ніж половина власників грилів, роблять барбекю круглорічно.
Барбекю для американців це особливе явище, де зустрічаються з друзями, обмінюються новинами, спілкуються.

Для того, що відбувається з м’ясом при грилюванні і як зробити його соковитим і смачним, треба трохи зануритись в хімію, як бі це страшно не звучало.
Для того, щоб м’ясо приготувалося, щоб по науковому, пройшла коагуляція білків, достатньо готувати його при температурі 75 градусів Цельсія.
Натомість, якісне деревне вугілля видає температуру 350-400 градусів, а деревновугільні брикети – 250-300.
Коли ми стандартно жаримо м’ясо на мангалі, то воно підсушується по причині високої температури та прямого впливу жару на м’ясо, оскільки ми розміщуємо його прямо над розпеченим вугіллям.

Відмінність класичного BBQ в тому, що температура в середині закритого грилю, а точніше в середині м’яса, тримається на рівні 80-90 градусів та м’ясо знаходиться в стороні від розпеченого вугілля. Таке грилювання відбувається протягом 3-4 годин. Чим нижча температура, тим довше триває процес.

bbq2

Результат вартий цього очікування на 200%!
Такого соковитого та ароматного м’яса, Ви скоріше за все, ще не смакували!

Читайте про термальні купальні Хайдусобосло та Дебрецену.