Токай – відомий угорський винний регіон, оповитий південними схилами Татр, де з рівнини дують теплі вітри, а з річок Тиса та Бодрог піднімається туман, що створює особливий мікроклімат для виноградників.

Дуже схоже на Закарпаття – тіж самі гори, та ж Тиса та Латориця (яка впадає в Бодрог). Але мова піде не про вино, як зазвичай, а про річки, точніше про токайську рибу.

Регіон Токай славиться чудовою рибною кухнею, що базується на місцевій річковій рибі. Щука, сом, окунь, карась, короп, що підростають в місцевих водах, втамовують голод багатьох туристів та місцевих жителів.
Місцеві ресторани спеціалізуються на риьних стравах – уха-халасле та жарена риба, вдається їм дуже-дуже непогано.

Одне з відомих місць, хоча і не завжди з ідеальною репутацією, це Bonchidai Csárda, що знаходиться в місці злиття річок Тиса та Бодрог.
Серед дев’яти видів ухи, будь-хто, зможе підібрати собі на свій смак, а гарна тераса на берегу річки, спонукає до розслабленого споглядання за річками та природою.

Звістно, що не варто забувати про токайські вина, підвали, історичні місця та просто гарну природу. Сам Токай – невеличке місце з гарною архітектурою та тихими вуличками.

Відстань до Токая з Ужгорода складає 120-125 км.