Ніколи не пробував трюфелі, але на днях придбав баночку 25 грам з літнім трюфелем у спеціальному розсолі. Заплатив біля 10 євро.

Думав, буде щось особливо, але смак виявився досить нейтральним. Ніякого смаку горіхів чи жарених семечок не було.
Особливого, сильного аромату теж не було.

=== Читайте про термальні купальні Хайдусобосло та Дебрецену ===

Як з’ясував пізніше, сильним ароматом відрізняється білий трюфель, а чорний, який придбав я, є значно слабкішим.

trufel

Спробували тонко нарізати його з допомогою “чистилки” для овочів, але він був м’який і не різався. Тому нарізали його ножем, тоненько як змогли.

Спробували по шматочку, а все що залишилося відправили у “французьку яєшню”.

trufel2

Взбийте декілька яєць, посоліть, поперчіть.
Я добавив трюфеля та розсол з баночки в яйця, але зрозуміло, що можна без них.
Розтопіть в сковороді масло, вилийте його у яйця та розмішайте.
Перелийте суміш в сковородку та жарьте пару хвилин, поки низ яєшні не піджариться, а верх ще буде рідким.

Згорніть яєшню пополам та виключіть вогонь, тоді яєшня всередині приготується від власної температури, але залишиться дуже ніжною.
На вигляд вона буде трохи рідка, але так і має бути.
Не пересушіть.

Це і є французький омлет.
Смачного!