Ніколи не пробував трюфелі, але на днях придбав баночку 25 грам з літнім трюфелем у спеціальному розсолі. Заплатив біля 10 євро.

Думав, буде щось особливо, але смак виявився досить нейтральним. Ніякого смаку горіхів чи жарених семечок не було.
Особливого, сильного аромату теж не було.
Як з’ясував пізніше, сильним ароматом відрізняється білий трюфель, а чорний, який придбав я, є значно слабкішим.

trufel

Спробували тонко нарізати його з допомогою “чистилки” для овочів, але він був м’який і не різався. Тому нарізали його ножем, тоненько як змогли.

Спробували по шматочку, а все що залишилося відправили у “французьку яєшню”.

trufel2

Взбийте декілька яєць, посоліть, поперчіть.
Я добавив трюфеля та розсол з баночки в яйця, але зрозуміло, що можна без них.
Розтопіть в сковороді масло, вилийте його у яйця та розмішайте.
Перелийте суміш в сковородку та жарьте пару хвилин, поки низ яєшні не піджариться, а верх ще буде рідким.

Згорніть яєшню пополам та виключіть вогонь, тоді яєшня всередині приготується від власної температури, але залишиться дуже ніжною.
На вигляд вона буде трохи рідка, але так і має бути.
Не пересушіть.

Це і є французький омлет.
Смачного!