Всі знають, що сама квіткаста країна – це Голландія. І хоча голландці винесли за межі країни значну частину вирощування квітів, вони все рівно тримають у своїх руках виробництво посадкового матеріалу та канали збуту, а по тюльпанам вони найбільші і у вирощуванні квітів, оскільки клімат і земля є ідеальними для цієї рослини. Тюльпан це квітка, яку кожна уява пов”язує з Голландією, хоча асортимент квітів є набагато більше.

flora2

Є цікаве місце, де можна поринути у світ квітів, навіть для посторонньої людини. Це квітковий аукціон Флора Голланд біля амстердамського аеропорту Шіпхол. Кожний будній день, рано-зранку, на аукціон виставляються лоти з упаковками по 50-100 шт квітів різного розміру та ціни. Торги відбуваються по принципу від великої початкової на зниження. Зазвичай, лот забирають протягом хвилини від старту торгів. Зразу після продажі, угода реєструється та поїзд з квітковими візками відвозить їх до аеропорту.

flora3

Цей квітковий світ досить популярний у туристів. Він відчиняється о 7.00 і працює до 11.00, тому вставайте раніше. Вартість візиту з дорослого 7 євро + безкоштовний паркінг, а це суттєва економія для Амстердаму.

=== Читайте про термальні купальні Хайдусобосло та Дебрецену ===

Чоловіки! Коли купуєте квіти на День закоханих або 8 Березня, то знайте, що пару днів тому, цей букет був у Голландії.

Зареєструйтесь на airbnb та отримайте знижку 40$ на перше бронювання апартаментів;

Замовте житло по лінку і booking.com поверне 10% на вашу платіжну карту;