Якщо ви плануєте відпочинок у Словаччині або просто потрібно зупинитися на ніч в Братиславі, вибір правильного готелю може стати складним завданням. Велика кількість послуг, сотні відгуків та ціни змінюються кожен день і це є нескінченним процесом. Щодня тисячі туристів шукають, де зупинитись у Братиславі. Читайте про найкрасивіші і найкращі готелі Братислави, щоб вам не довелося годинами читати огляди та переглядати фотографії.

Братислава може похвалитися чималою кількістю п’ятизіркових готелів, які вражають своєю розкішшю та шиком. Такі готелі є в різних районах, але велика кількість зосереджена саме в історичній частині міста, адже саме там найбільше пам’яток і важливих об’єктів: Національний оперний театр, Стара ратуша, центральна площа міста та інші.

Топ-10 готелів Братислави: короткий опис, ціни, адреса

5 та 4 зірки – це завжди підвищений комфорт, просторі, світлі номери, оформлені в кращих традиціях дизайнерського мистецтва. У кожному з них є все, щоб гості могли повноцінно відпочити та розслабитися: найкращі меблі, сучасна техніка, крім того є можливість керувати системою клімат-контролю та користуватися безкоштовним Інтернетом. Сервісне обслуговування номерів включає послуги харчування, щоденне прибирання, підготовку постелі до сну, доставку їжі та напоїв та багато інших послуг. Гості можуть безкоштовно відвідувати спа-комплекси, оздоровчі центри, а в ресторанах для них надається безкоштовний сніданок “шведський стіл” щодня. Все  це робить п’ятизіркові готелі Братислави відмінним варіантом для людей, що приїхали на відпочинок, а також для тих, хто поєднує відпочинок з роботою.

Marrol’s Boutique Hotel *****

Це не тільки найкращий п’ятизірковий готель у Словаччині, але, згідно з щорічним рейтингом туристичної компанії Expedia він був визнаний найкращим готелем у світі в 2012 році! Готель розташований усього в декількох хвилинах ходьби від головних визначних пам’яток Братислави. Він має свою історію, яка відображається в його назві. Леді Мері Енн Маррол була дочкою багатого шотландця, який відвідав Братиславу на початку ХХ століття.

найкращий готель братислави

Номери поєднують в собі елегантний шарм класики та сучасні технології. Тут турбуються про комфорт кожного гостя – всі меблі виготовлені із натуральних матеріалів, відчувається якийсь домашній затишок. Крім вітального напою, яким частують при заселенні, в номер щодня приносять безкоштовні чай чи каву. Садовий люкс особливо привабливий своєю величезною терасою, площею 50 квадратних метрів, на якій гості можуть оцінити Старе місто навіть не виходячи з готелю!

Ви буквально закохаєтесь в цей готель з першого погляду – шикарні номери, смачний та поживний сніданок, увага до деталей, місце розташування та навіть ціна.

Ціновий діапазон: 200-600 € / номер

Адреса: Tobrucká 4, 811 02 Bratislava, Slovakia

Grand Hotel River Park*****

Готель Гранд Готель Рівер Парк має ідеальне розташування. Зі свого номеру ви зможете милуватися прекрасним видом на Дунай та замком на пагорбі. Розкішний дизайн інтер’єру був натхненний впливовою імператрицею 18 століття Марією Терезією, коронація якої відбулася у столиці Словаччини – Братиславі. Не залишить байдужим і безліч чудових послуг, як от приватні лімузини, вертолітній майданчик на даху, оздоровчий центр з фітнесом та басейном, спа-послуги, ресторан з неймовірним видом на річку. Недарма в цьому готелі розміщуються такі знаменитості, як Боб Ділан або Стінг. Дивовижний готель, який за сірим непримітним фасадом будівлі приховує справжню розкіш та смак!

найкращі готелі братислави

Ціновий діапазон: 320-2300 € / номер

Адреса: Dvořákovo nábrežie 6, 811 02 Bratislava, Slovakia

Sheraton Bratislava*****

Готель “Sheraton” пропонує теплу та дружню атмосферу, сучасні номери у заспокійливих теплих тонах. Він може похвалитися пивним рестораном, двома барами, оздоровчим та фітнес-центром та вражаючим видом із вікна.

де зупинитись братислава

Готель розташований на березі річки Дунай, лише за декілька хвилин ходу від історичного центру міста, так само, як Grand Hotel River Park. Готельний пивний ресторан посідає одне з кращих місць в Словаччині. Тут ви можете насолодитися смачною вечерею та незабутнім смаком словацького пива. Гастрономія дійсно на найвищому рівні, хоча сніданок включений у вартість не всіх категорій номерів. Будьте готові доплатити за нього 25 евро.

Ціновий діапазон: 258-3500 € / номер

Адреса: Pribinova 12, 81109 Bratislava, Slovakia

Roset Boutique Hotel*****

Одна з головних причин, чому багато туристів обирають Roset Boutique Hotel – це його розташування в центрі міста, лише за декілька кроків від Головної площі та Словацького національного театру. Чарівна будівля в стилі модерн початку 20 століття одразу привертає до себе увагу. Інтер’єр продуманий до найменших дрібниць. Елегантні номери підвищеного комфорту з кухнею та обідньою зоною, каміном й терасою з неймовірним видом на місто. Варто відмітити зручні ліжка з гіпоалергенними матрацами, спати на яких одне задоволення. Звісно тут теж є спа-центр із фінською сауною, турецькою лазнею, гідромасажною ванною та масажем, а також тренажерний зал. Чудове співвідношення ціна-якість. За найдорожчий пентхаус з двома спальнями і терасою вам доведеться заплатити приблизно 900 евро, найдешевший номер тут коштує 125 € без сніданку (сніданок 20 евро).

готелі братислава

Ціновий діапазон: 135-900 € / номер

Адреса: Sturova 10, 811 02 Bratislava, Slovakia

Radisson Blu Carlton****

Radisson Blu – один з найвидатніших чотиризіркових готелів в історії Братіслави. Такі відомі люди як Едісон, Ейнштейн, Верн, Нобель або Рузвельт зупинялися тут. Він знаходиться в історичній будівлі 13 століття на площі Гвєздослава, поруч із Словацьким національним театром. До послуг гостей просторі й елегантні номери з усім необхідним. У ресторані «Savoy» можна скуштувати вишукані національні страви та смачну каву. Бар в класичному англійському стилі із старинним фортепіано – улюблене місце для ділових зустрічей та прес-конференцій. Це чудовий готель з розкішними номерами та послугами.

де зупинитись у братиславі

Ціновий діапазон: 95-500 € / номер

Адреса: Hviezdoslavovo namestie 3, 81102

Зареєструйтесь на airbnb та отримайте знижку 56$ на перше бронювання апартаментів.

Готель Аркадія*****

Розкішний 5-зірковий бутик-готель Arcadia розташований в історичному центрі Братислави, всього за декілька кроків від Старої ратуші та Головної площі Словаччини. Він розміщується в будівлі, яка датується 13 століттям та охороняється як історична пам’ятка. Загальний дизайн повторює середньовічний стиль. 33 кімнати в дорогій червоній гаммі елегантно обставлені розкішними меблями, у деяких номерах історичні стіни декоровані натуральним камінням.

братислава готелі

Романтичний внутрішній дворик, бар із каміном, оздоровчий центр з саунами, парова лазня та гідромасажна ванна разом із мармуровим оздобленням ванних кімнатах – все це залишає незабутні враження у гостей і змушує повернутись сюди знову.

Готельний ресторан L’Olive пропонує сучасні страви традиційної словацької кухні, а також чудові вина з усього світу.

Ціновий діапазон: 99-250 € / номер

Адреса: Frantiskanska 3, 811 01

Hotel Albrecht*****

Albrecht розташований у тихому житловому районі в центрі міста, за 10 хвилин ходьби від Братиславського замку. Він пропонує критий басейн, безкоштовне користування спа-центром, доступ до Інтернету та автостоянку на території готелю.

розкішні готелі братислави

Спочатку це була вілла, яку згодом перевтілили в невеликий готель. Він відрізняється сучасним індустріальним дизайном без зайвої розкоші. Номери просторі та світлі, оснащені кондиціонерами, телевізорами із супутниковим телебаченням, DVD-програвачами, у ванній кімнаті підлога з підігрівом. Банні халати та капці можна знайти у кожному номері.

Персонал дуже доброзичливий, готовий завжди прийти на допомогу. До центру міста можна легко дістатись будь-яким громадським транспортом, але туристичні об’єкти знаходяться на відстані пішої прогулянки.

Ресторан готелю з видом на зимовий сад належить до кращих місць, де можна скуштувати національні страви у Братиславі.

Ціновий діапазон: 100-240 € / номер

Адреса: Mudroňova 82, 811 03

Danubia Gate****

Чотиризірковий готель ідеально розташований у Старому місті. На відстані 500 метрів знаходяться такі історичні пам’ятки як Словацький національний театр та собор Святого Мартіна.

готелі братислави

Danubia Gate невеликий (має лише 29 номерів), але комфортний готель за невисоку ціну. Незважаючи на те, що дизайн досить простий, тут присутня особлива атмосфера тепла. Те, що дійсно робить готель унікальним – це його доброзичливий персонал. Після приїзду вас зустріне усміхнений портьє, який запропонує безкоштовний вітальний напій. Готель буквально наповнений атмосферою затишку, яку підкреслюють такі приємні дрібниці як свіжа вода у номері щодня, фруктова чаша у фойє та смачна кава, яку хочеться пити кожного дня. Сніданок “шведський стіл” порадує великим вибором смачних страв, у ресторані можна скуштувати національну та європейську кухню, а також вина.

Ціновий діапазон: 90-150 € / номер

Адреса: Dunajská 26, 81108

Hotel Avance****

Якщо ви хочете вивчити Братиславу, це найкраще місце для проживання. Готель розташований поблизу мальовничого Дунаю, а також недалеко й до Старого міста. Його можна охарактеризувати як сучасний та стильний готель з просторими та світлими номерами у стилі контемпорарі, оздобленими натуральною деревиною, підлогою із підігрівом, величезними зручними ліжками й живими квітами у вазонах.

замовити готель у братиславі

Сніданок з великим вибором страв входить у вартість будь-якого типу номеру. На території діє оздоровчий центр, де можна чудово релакснути за додаткову плату. Також є невеликий гараж із розумними цінами на парковку, але його треба замовляти заздалегідь при бронюванні номеру. Відмінне розміщення за розумною ціною!

Ціновий діапазон: 100-170 € / номер

Адреса: Medena 9, 81102

Loft Hotel Bratislava****

Loft Bratislava – одна із кращих готельних пропозицій у Братиславі за помірну ціну. Цей чотиризірковий готель розташований менш ніж за 10 хвилин їзди від історичного центру міста та дуже близько до Президентського палацу – фактично з вікна деяких номерів відкривається вид на сади палацу. Тут особлива увага приділена комфорту гостей. Кожна дрібничка в інтер’єрі сприяє атмосфері затишку та тепла: картини на стінках,  книжкові полиці та друкарські машинки, безкоштовне поповнення міні-бару щодня. Доповнюють цю атмосферу – паб та ресторан із своїм пивоварним заводом “Фабрика”, де гості можуть насолодитися домашнім пивом.

топ готелі братислави

Уявіть собі: номер «Люкс» із двома окремими спальнями з двоспальними ліжками, 2 ванними кімнатами та вітальнею із каміном коштує всього 400 евро! Це найкраще співвідношення ціни і якості у столиці Словакії.

Ціновий діапазон: 100-400 € / номер

Адреса: Stefanikova 4, 811 05

Ознайомитись з актуальними цінами та забронювати житло в одному із найкращих готелів Братислави можна на сайті booking.com. Якщо ви вже були в Братиславі, тоді діліться враженнями про свій улюблений готель в коментарях, який би ви порекомендували нашим читачам?

п.с. Якщо Ви обрали для відпочинку Словаччину, то зверніть також увагу на Високі Татри та лижний курорт Ясна.