Буйволина ферма Карпатський Буйвіл в Олешнику – це одна з двох подібних ферм, що функціонують зараз в Закарпатті. Пройшло пару років з попереднього візиту, а там ті самі знайомі лиця та знайомі буйволи.
Координати ферми: 48.178506, 22.993741
Відновлювати популяцію карпатських буйволів почали 9 років тому. Спочатку це був чистий ентузіазм, який з часом переріс у повноцінну ферму та виробництва молочних продуктів.
Буйволина ферма приймає відвідувачів та проводить екскурсії безкоштовно. Продукцію можна придбати в магазині або за телефоном +38(068) 023 56 40. В закладі проводять дегустації за попереднім узгодженням.
== Рекомендую прочитати про термальні води Закарпаття ==
Буйволів випасають на відкритих пасовищах Виноградівського району. Сьогодні, стадо нараховує біля 50 буйволів. Зі слів доглядачів, кожна з тварин має своє ім’я та характер.
Буйволине молоко має жирність біля 10%, що в 2-3 рази більше за коров’яче. Продукти мають цікавий і трохи незвичний смак.
Думаю, всі знають, що найвідоміший сир з буйволячого молока – це моцарела. Хоча, в українських реаліях, треба казати, що моцарелу роблять тільки з буйволячого молока, а те що продають в наших магазинах, зовсім не схоже на смак моцарели.
Житло поряд шукайте на airbnb. Якщо ще не зареєстровані, отримайте знижку 40$ на перше бронювання апартаментів.